O MENI

Ja sam Sonja Marinković, SEO edukator i konsultant za male kreativne i tech biznise.

Moja misija je da pomognem biznisima da uvide potencijal koji SEO ima za rast njihovog biznisa, prodaju i dolaženja do novih klijenata. Ohrabrujem ih da nauče kako da sami primenjuju najbolje prakse optmimizacije za pretraživače, kako ne bi morali stalno da angažuju konsultante. Osim toga, u radu se trudim da približim i pojednostavim naizgled tehničke i kompleksne stvari iz SEO sveta.

_DSC5619

MOJE ISKUSTVO

Dolazim iz korporativnog sveta gde sam radila SEO 3 godine. Bila sam angažovana na najrazličitijim aspektima optimizacije, od on-page optimizacije, linkova, content management-a, pa sve do rešavanja kompleksnijih tehničkih SEO problema na sajtovima. Radila sam u kompetitivnoj iGaming affiliate marketing niši na mnogim tržištima i sajtovima, sa ciljem da generišem depositore za firmu, bolje korisničko iskustvo i bolji ranking u Googl-u.

A kako je sve počelo? 2017. sam, dok sam bila freelancer, pokrenula svoj blog za USA tržiste u niši ličnog razvoja i mentalnog zdravlja i uspela da rangiram neke blog postove samo na osnovu sadržaja, bez ikakve backlink kampanje. Sajt se i dalje rangira za dosta termina iako dugo već ne stižem da ga optimizujem. 

Odlučila sam da napustim korporativni svet zarad veće fleksibilnosti u životu, kao i zbog težnje da moj rad konačno ima misiju, a to je pomaganje drugima i edukacija u polju koje dobro znam, a to je SEO. Kao i većina ljudi koji se upuštaju u razvoj svog biznisa, vodim se time da želim da biram s kime ću da radim i na čemu ću da radim, kao i da biram da radim sa drugima, a ne za druge. 

SA ČIME TI MOGU POMOĆI?

SEO AUDIT

Prolazim kroz ceo tvoj sajt, uključujući tehničke aspekte,  tvoj postojeći sadržaj i backlinkove. Audit uključuje identifikaciju svih tehničkih problema koji mogu da smanje vidljivost sajta, kao i sugestije za popravku korak po korak. Osim toga, dajem preporuke za unapređenje sadržaja i  za ključne reči. I najzad, analiziram linkove do sajta i dajem preporuke za unapredjenje link portfolia. 

CONTENT OPTIMIZACIJA

Nudim pomoć u definisanju conent strategije na mesečnom ili godišnjem nivou uz istraživanje ključnih reči. Isto tako, pomažem u optimiziranju postojećeg content, kao i u donošenju odluka koji content progurati a koji brisati. Takođe, nudim pomoć copywriterima u istraživanju ključnih reči za članke koje pišu, kao i u kreiranju optimizovanog content brief-a, koji povećava šansu da se članak rangira na Googlu.

SEO EDUKACIJA

Želiš sam/a da naučiš SEO kako ne bi zavisio/la od eksternih konsultanata? Želiš da imaš znanje sa kojim ćeš da unapređuješ SEO svog sajta? Nudim Zoom trening programe pogodne za male i srednje biznise koji do sada nisu ulagali u SEO, ili su puštali drugima da se bave time. Nakon programa, imaš moju stalnu podršku u posebnoj Facebook grupi.

ŠTA MOGU DA TI PONUDIM?

ZANIMLJIVE ČINJENICE O MENI

_DSC5593

ŽELIŠ DA RADIŠ SA MNOM?

Ako veruješ da bi online Zoom program edukacije bio dobar izbor za tebe, ili ti je potrebna pomoć u izradi plana poboljšanja tvog sajta, kontaktiraj me za više informacija.